At høre til i sit eget skind…

Det er faktisk vores hud, som har den største berøringsflade med verden udenfor. Vores hud, som dagligt står model til vejr og vind, men også til cream, stof og manipulationer. Vi tager den for givet, forventer at den opfører sig på en bestemt måde, og når så øjenlågene begynder at hænge og huden på skinnebenene bliver tynd, bliver vi lidt fornærmede og smører den måske lidt ekstra.

Men det ændrer ikke på det faktum at huden er vores skind, vores hylster, vores indpakning. Og hvordan er det lige med forbindelsen mellem vores hylster og det, som er indeni, resten af vores krop, vore tanker og følelser? Er der harmoni mellem det ydre og det indre?

Jeg har i mange år haft det sådan, at hvis mit indre liv ændrede sig markant, så var det nødt til at afspejle sig i det ydre, ny frisure, nyt tøj, en anden parfume, whatever. Og hvis livet var kaotisk, så blev mit ydre også kaotisk og uinspirerende.Så for mig har der altid været sammenhæng. Det betyder ikke at jeg ikke har taget min hud for givet…

Og så læste jeg denne essay af Lauren Slater, en forfatter, som har levet med en daglig tilbagevendende depression siden hun var barn. Det er tankevækkende læsning at få indblik i hvor svært det har været og er at få hverdagen til at hænge sammen, og hvordan hendes hud fik sidste prioritet. Det sidste i en sådan grad at hun negligerede bade og rent tøj. Det resulterede i en pinefuld tur på hospitalet, fordi skidt havde samlet sig under hendes hud… ikke nogen rar tanke.

Nogen gange skal vi helt ud på overdrevet, før det er muligt at vende tingene, og Lauren er nu gået i gang med at gøre noget for sit hylster, har købt lidt nyt tøj, fået håret klippet og bruger lidt make-up. Det har ikke fjernet depressionen, men det virker som om at det har gjort verden lettere, selvomsorgen og opmærksomheden.

Det er spændende tanker, synes at erindre at jeg har læst om undersøgelser i samme retning.

Håber du vil læse artiklen, du finder den her:

Jeg har bestemt mig til at smide mine slidte joggingbukser ud og iføre mig noget tøj, som jeg faktisk er vild med at have på, også selvom jeg arbejder hjemme…

foto - forår i haven

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s